featured

Kaçak Xiaomi modellerine elveda deyin!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Xiaomi’nin bootloader kilidini açmayı daha da güçleştireceği haberleri, kullanıcıların özelleştirme ve root erişimi konusundaki endişelerini artırıyor.

Xiaomi‘nin geniş ürün yelpazesi, hem geliştiricileri hem de kullanıcıları büyük bir ilgiyle takip etmeye itiyor. Farklı bütçelere hitap eden çok sayıda Xiaomi cihazının piyasaya sürülmesiyle birlikte, geliştiriciler bu cihazlar için özel ROM’lar geliştirmeye başladı. Ancak Xiaomi, bootloader’ın kilidini açma sürecine yeni kısıtlamalar getirerek bu süreci daha da zorlaştırdı. En son gelen bilgilere göre, Xiaomi telefonunuzun bootloader kilidini sadece Salı ve Perşembe günleri arasında açabileceksiniz.

Xiaomi’nin bootloader kilidini açma işlemi zaten bir hayli zorluken, şirketin son hamleleriyle işler daha da karmaşık hale geldi. Xiaomi telefonunuzun bootloader’ını açabilmek için en az 30 gün aktif bir Mi Hesabınızın olması gerekiyor. Ayrıca, yılda sadece üç cihazın bootloader kilidini açma hakkınız var! Bu gereklilikler zaten yeterince can sıkıcıyken, Xiaomi yeni bir kısıtlama daha getirdi.

Kaçak Xiaomi modellerine elveda deyin!

Xiaomi, bootloader kilidini açma işlemini otomatikleştirmek istemiyor. Bunun yerine, cihazınızın bootloader kilidini açma talebinde bulunmanız ve bu talebin Xiaomi çalışanları tarafından değerlendirilmesi gerekiyor. Talebiniz makul bulunursa, cihazınızın bootloader kilidini açabilirsiniz.

Yeni politika ile birlikte, Xiaomi artık bootloader kilidi açma taleplerini sadece Salı ve Perşembe günleri, 10:00 ile 16:00 saatleri arasında değerlendirecek. Bu, her hafta geçerli olacak ve istediğiniz zaman kilidini açamayacağınız anlamına geliyor. Bu kısıtlama yalnızca Çin’deki cihazlar için geçerli olsa da, Xiaomi’nin Çin’deki duruşunu göz önünde bulundurmak önemli.

Bu durum, geliştiricileri ve akıllı telefon meraklılarını muhtemelen hayal kırıklığına uğratacaktır. Daha önce bootloader kilidi açılmış Xiaomi telefonlar sistem güncellemelerini alabiliyordu. Ancak artık bu mümkün değil. Kilidi açılmış bir cihaza sahipseniz, OTA güncellemelerini alamayacaksınız. Bootloader kilidini tekrar kilitleyerek güncellemelere tekrar erişim sağlayabilirsiniz, ancak Xiaomi’nin işleri zorlaştırma konusunda bir tutkusu olduğu görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Kaçak Xiaomi modellerine elveda deyin!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haber Sahasi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin